Zoeken Menu

De OR in de bres voor ambtenaren

10-03-2017

De nieuwe Wet normalisering rechtspositie ambtenaren treedt naar verwachting per 1 januari 2020 in werking. De komende jaren staan dus in het teken van de omzetting naar de ‘ambtenaar nieuwe stijl’. Organisaties en OR’en kunnen in de tussentijd niet stilzitten. Maar met welke onderwerpen en vragen moeten zij eigenlijk precies aan de slag?

Daarover schrijven promovenda Els Huisman en Kees Sparrius, jurist bij het CAOP, in hun artikel ‘De OR in de bres voor ambtenaren’ in OR Rendement.

Zij stellen vast dat de normalisering de nodige gevolgen zal hebben waarbij de medezeggenschap, al bij de invoering, een rol speelt. De normalisering raakt ongeveer 650.000 van de in totaal circa 770.000 ambtenaren. Zij krijgen een arbeidsovereenkomst naar burgerlijk recht.

Samen vormgeven

Bij de invoering van de normalisering heeft de OR (in het kader van artikel 27 WOR) een belangrijke taak. De invoering zal er bij iedere overheidswerkgever anders uitzien. Samen met de werkgever kan de OR het invoeringstraject voor de organisatie de komende jaren vormgeven. De raad moet dus goed op de hoogte zijn van de wet en de gevolgen ervan.

Meer informatie

Bron: OR Rendement
Lees het artikel  De OR in de bres voor ambtenaren (64 KB)
Hebt u vragen? Neem dan contact op met Kees Sparrius:
T: 070 - 376.58 93
E: k.sparrius@caop.nl