Zoeken Menu

Leerlijn Talent in de OR!

Deze leerlijn is bedoeld voor OR-leden die het laatste jaar van de zittingsperiode willen besteden aan het werven van kwalitatief goede kandidaten voor de verkiezingen en willen zorgdragen voor een representatieve nieuwe ondernemingsraad. De opbrengst van het volgen van deze leerlijn is een planmatige aanpak om kandidaten te werven voor de verkiezingen.

De leerlijn ‘Talent in de OR!’ bestaat uit de volgende zeven modules:
Module 1 - Frisse ideeën volgens brainstormen en mindmappen
Module 2 - Eigen onderzoek doen
Module 18 – Informatie naar de achterban

Module 26 - Competenties en competentiemanagement
Wat zijn competenties en hoe stel je competentieprofielen op? Wat kun je met competenties als het gaat om het zoeken van geschikte kandidaten? Hoe gebruik je competentieprofielen bij scholing en professionalisering? Kun je competenties gebruiken voor gesprekken over functioneren en beoordelen? En hoe meet je competenties eigenlijk? In deze module gaan we op zoek naar de vele toepassingsmogelijkheden van competenties.
Resultaat: competentieprofiel voor je eigen ondernemingsraad.

Module 27 – Gericht op zoek naar talenten
Welke talenten zoekt de ondernemingsraad en hoe kom je daar achter?  Wat is scouting en mag dat wel: gericht op zoek gaan naar kandidaten? Hoe stel je een groslijst op? In deze module ga je stap voor stap aan de slag met het vergroten van je lijst met potentiele kandidaten.
Resultaat: meerdere profielen van gezochte talenten en een groslijst met namen van geschikte kandidaten.

Module 28 -  Wervende gesprekken voeren
Hoeveel gesprekken heb je nodig om iemand te overtuigen? Hoe bereid je een wervend gesprek voor? Hoe neem je mogelijke bezwaren weg en vergroot je de kans op een ‘JA’ van de ander? In deze module  bereiden we dit type gesprekken voor door het doen van een passend aanbod.
Resultaat: je hebt je voorbereid op een wervend gesprek